De multe ori nu luăm în seama mici dureri, care ni se par neimportante, chiar dacă sunt supărătoare. Iată cele mai importante dureri și simptome de care trebui să ții cont, atunci când apar:

1.Durerea la nivelul maxilarului. Dacă simţiţi o durere apăsătoare în partea stângă a maxilarului nu trebuie să o ignoraţi. În cazul în care durerea este amplificată odată cu mişcarea maxilarului ar trebui să mergeţi la un control, dar nu vă îngrijoraţi prea tare, scrie doctorulzilei.ro. Şi mestecatul gumei poate să provoace mici dureri. Dacă aveţi însă dureri în fiecare dimineaţă, trebuie să aveţi grijă pentru că poate fi un semnal de avertizare. În acestă perioadă a zilei densitatea sângelui este mai mare, ceea ce provoacă o creştere a tensiuni şi odată cu asta, riscul unui atac de cord este mai mare. Dacă durerea persistă pe partea stângă, iar pe lângă asta simţiţi o senzaţie similară la nivelul braţului stâng şi al pieptului, mergeţi imediat la medic.

2. Durerile abdominale. Una din patru femei din Statele Unite suferă de calculi biliari, iar durerile de stomac şi cele abdominale pot fi un indicator clar al acestei afecţiuni. Cel mai des întâlnit simptom este durerea apărută în partea dreaptă, deasupra cutiei toracice. Durerea se poate duce, mai apoi, către spate sau umăr şi, de cele mai multe ori, nu dispare nici dacă vă mişcaţi. Vezica biliară are rolul de a depozita bila secretată de ficat. Calculii biliari sunt compuşi din colesterol, iar majoritatea nu ne creează probleme. Cu toate acestea, dacă blochează un canal excretor pot apărea complicaţii grave.

3. Furnicăturile. Acestea sunt un simptom des întâlnit în cazul circulaţiei proaste, care face ca mâinile sau picioarele să ne amorţească. De asemenea, acestă senzaţie supărătoare poate fi indicatorul unui nerv afectat sau chiar a unuia distrus. De cele mai multe ori, furnicăturile trec imediat după ce ne mişcăm. Cu toate acestea, dacă durerea persistă şi, în plus, sesizaţi scăderea forţei musculare, poate fi vorba de o afecţiune neurologică serioasă.

Distribuie:4020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here