UPDATE: Bilantul celor care si-au pierdut viata la clubul Colectiv se ridica acum la 45. Bogdan Enache, tobosarul formatiei Goodbye to Gravity, a murit duminica noapte in avionul cu care ar fi trebuit sa ajunga in Elvetia. Medicii au facut eforturi sa il resursciteze, insa organismul lui a cedat.

UPDATE: Bilanţul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns duminică la 44. După cele două decese din această dimineaţa, de la Spitalul Floreasca, încă o persoană rănită a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni

Bilanţul victimelor tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 43, după ce încă doi răniţi au murit duminică dimineaţa. Vestea tristă a fost confirmată de dr. Ioan Lascăr, la Antena 3.

Potrivit primelor informaţii, este vorba de o tânără şi de un cetăţean turc care erau internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Cele două decese au fost confirmate de medicul Ioan Lascăr, potrivit România TV.

Sâmbătă, alţi nouă răniţi au murit, fiind vorba de trei de la Spitalul de Arşi din Capitală, doi la Spitalul Floreasca, unul la Spitalul Universitar şi unul la Bagdasar Arseni. Doi dintre pacienţii transportaţi în Olanda au murit imediat după aterizare.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca declara joi că din ziua a cincea starea unor pacienţi s-ar putea înrăutăţii, acesta fiind momentul critic al evoluţiei lor. „Este graniţa momentului de apariţie a posibilelor complicaţii septice pulmonare, ţestul distrus începe să fie invadat septic în această perioadă”, a spus Ioan Lascăr.

Pacienţii au arsuri pe suprafeţe diferite. Arsura chimică, automat otrăvurile, au intrat prin căile aeriene, s-au absorbit şi practic au intrat în sânge. Au produs ce au produs şi se simte la nivelul plăgilor. Plăgile au o textură şi o culoare cu totul particulare. Personal, n-am mai văzut niciodată o culoare de plagă de arsură de această nuanţă, adică este ceva între cenuşiu, roşu, negru, de nepovestit. Sângele a ajuns într-o anumită compoziţie şi a produs anumite transformări acolo, ca atare şi excizia noastră va trebui să fie specială, nu obişnuită, adică trebuie să ne adaptăm la acest fel de arsură„, a mai spus medicul Ioan Lascăr, referitor la starea răniţilor.

Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here