Primarul comunei Tătuleşti, judeţul Olt, Lucian Istrate, a fost împuşcat mortal, sâmbătă, la o partidă de vânătoare, relatează România TV.

Președintele AJVPS Olt, Mircea Albulescu, a declarat că edilul nu era vânător și că este posibil să fi participat ca gonaci la partida organizată pentru iepuri și fazani. Albulescu a explicat că primarul a fost împușcat din greșeală, probabil nefiind văzut de un vânător care țintise un iepure.

„Era o partidă de vânătoare autorizată pentru iepure și fazan, la care participau vânători și gonaci. Primarul din Tătulești nu era membru vânător, nu știu cum a ajuns el acolo, probabil ca gonaci. Conform prevederilor legale, șeful de grup are obligația ca înainte de începerea partidei de vânătoare să facă instructajul atât pentru vânători cât și pentru gonaci. Din ce am înțeles eu, a fost un accident. Unul dintre vânători l-a pus în mașină și au plecat spre Ambulanță. S-au întâlnit cu ambulanța pe drum”, a spus Mircea Albulescu, citat de Agerpres.

Primarul Istrate ar fi rămas în urma grupului, s-ar fi întors cu spatele față de persoanele din grup, moment în care un iepure a sărit înspre el. Un vânător care urmărea iepurele și nu l-a văzut pe primar a tras spre iepure și o alice l-a atins în zona inimii pe Lucian Istrate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, a declarat că a fost anunțat la numărul 112 faptul că o persoană a fost împușcată pe fondul de vânătoare din Tătulești. ”A fost chemată ambulanța care a constatat decesul persoanei împușcate, este vorba de primarul comunei Tătulești”, a menționat Radu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Olt, medicul Marian Furtună, a declarat că apelul la 112 la fost înregistrat în jurul orei 11,11 iar primarul împușcat la vânătoare a fost dus cu o mașină particulară până în localitatea Jitaru (Scornicești), de unde a fost preluat de o ambulanță.

Furtună a precizat că nu au fost efectuate manevre de resuscitare pentru că trecuseră mai mult de 30 de minute de la momentul în care edilul nu mai prezenta semne vitale. „Se pare că a fost împușcat în zona inimii, într-o pădure din localitatea Tătulești. A fost adus cu o mașină particulară până la Jitaru, unde s-au întâlnit cu Ambulanța. Nu s-au făcut manevre de resuscitare pentru că trecuseră mai mult de 30 de minute de la momentul în care a fost împușcat și nu mai prezenta semne vitale„, a spus Furtună.

Cercetarea cauzelor și condițiilor producerii accidentului este coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. 

Lucian Istrate, în vârstă de 49 de ani, era membru al PSD și se afla la al treilea mandat de primar al comunei Tătulești.

PRECIZĂRI DE LA IPJ Olt: Primarul din Tătulești participa la vânătoare ca gonaci

Primarul comunei Tătulești, Lucian Istrate, care a murit după ce a fost împușcat la o partidă de vânătoare în pădurea din localitate participa ca gonaci și nu era vânător, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție (IPJ) Olt.

„Am fost sesizați de către un bărbat, de 43 ani, din municipiul Pitești, despre faptul că în timp ce se aflau pe un fond de vânătoare, din comuna Tătulești, la o partidă de vânătoare, a împușcat accidental, în zona pieptului, un bărbat de 49 ani, din comuna Tătulești, participant la vânătoare. La scurt timp, bărbatul împușcat a decedat. Din primele cercetări, s-a stabilit că partida de vânătoare, de fazani și iepuri, era autorizată, la aceasta participând șapte vânători, deținători legali de armă de vânătoare și cinci gonaci. Persoana decedată nu este deținătoare de armă de vânătoare, aceasta participând în calitate de gonaci„, se arată într-un comunicat al IPJ Olt transmis sâmbătă.

Cercetările în această cauză, efectuate pentru ucidere din culpă, sunt coordonate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. S-a dispus efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here