Uniunea Europeană ar trebui să construiască o linie de protecție de-a lungul frontierelor de nord ale Greciei pentru a opri fluxul de migranți, întrucât acordul semnat cu Turcia nu va pune capăt acestui val, a declarat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban, într-un interviu la postul public de radio, potrivit Agerpres.

Cred că următoarea linie de apărare pe care trebuie să o ridicăm va fi la frontiera de nord a Greciei”, a afirmat Viktor Orban, a cărui țară a fost primul stat din UE care a construit un gard, la granița de sud, pentru a opri intrarea migranților.

Potrivit șefului guvernului ungar, Bulgaria, unul din vecinii nordici ai Greciei, ar trebui admisă în Spațiul Schengen, iar Macedonia, un alt vecin nordic al Greciei, ar trebui să primească sprijin financiar și alte forme de asistență pentru a întări linia de protecție în fața migranților.

„Nu cred că acordul cu Turcia va fi suficient prin el însuși”, a mai afirmat Viktor Orban, estimând că în 2016 o problemă decisivă va fi aceea dacă europenii vor înțelege că nu este suficientă doar încetinirea valului de migrație, necesară fiind stoparea sa cu totul.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here