Dr. Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni de la începutul anului, a transmis, în cadrul unui interviu gândul, un mesaj românilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

A reuşit să păcălească moartea în urmă cu 11 luni şi a continuat să îşi facă meseria cu aceaşi dăruire, fără să se gândescă vreo secundă că din cauza profesiei era să îşi piardă viaţa. Este vorba de medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic petrecut pe data de 20 ianuarie în munţii Apuseni, atunci când două persoane: pilotul Adrian Iovan şi studena Aura Ion, şi-au pierdut viaţa.

Au trecut mai bine de 330 de zile de atunci, dar dr. Zamfir nu va uita toată viaţa clipele grele prin care a trecut. La zece zile de la tragicul accident s-a urcat din nou în avion şi a plecat iar în misiune de recoltare de organe pentru persoanele care au nevoie de transplant.

Într-un interviu acordat gândul, medicul a vorbit despre cele mai frumoase momente din anul 2014 şi despre aşteptările pe care le are atât ca medic, dar şi ca om de la anul ce urmează.

”Îi mulţumesc lui Dumnezeu că anul acesta Sărbătorilor de Iarna mă prind alături de familia mea. Nu am cuvinte să exprim regretul că doi dintre membrii echipajului nu mai sunt printre noi. Spiritul lor e, însă viu, şi aşa va rămâne. Ca medic, mă bucur că pot să îmi fac în continuare datoria faţă de semenii mei”, sunt gândurile pe care medicul le are în Ajun de Crăciun.

Dr. Radu Zamfir a vorbit şi despre clipele frumoase pe care i le-a adus anul ce urmează să se încheie peste câteva zile. ”Solidaritate umană al celor care au fost alături de mine în clipele grele prin care am trecut, şi nu au fost puţini aceştia, este cel mai frumos moment trăit de mine în anul 2014”.

De la anul ce vine îşi doreşte stabilitate şi prosperitate, ”având în vedere că noi construim realitatea în care trăim”. Ca medic, în schimb, îşi doreşte ”siguranţă atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici”.

La final, dr. Radu Zamfir a transmis un mesaj de Crăciun tuturor românilor: ”Vă doresc să aveţi parte de norocul pe care l-am avut eu”.

Sursa:Gândul.info

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here