Carnea contine proteine, iar proteinele reprezinta o baza importanta a alimentatiei sanatoase. Insa, daca vrei sa renunti la carne, afla ca sunt o multime de alte alimente care sunt la fel de bogate in proteine.

Carnea contine proteine, iar proteinele reprezinta o baza importanta a alimentatiei sanatoase. Insa, daca vrei sa renunti la carne, afla ca sunt o multime de alte alimente care sunt la fel de bogate in proteine.

Iata doar cateva exemple:

1. Tofu

Tofu contine 7 grame de proteine la fiecare 100 g. In plus, tofu este usor de pregatit si poate fi folosit in diferse feluri de mancare.

Iata aici cateva exemple: Ciupercute la gratar de post, Salata cu tofu

2. Tempeh

Tempehul este un amestec din soia boabe care are gust de mix de seminte. 100 g de tempeh contine 11 grame de proteine. Tempehul trebuie gatit cel putin 20 de minute inainte de a-l consuma. El merge de minune in sandwich-uri.

3. Linte

Boabele de linte sunt excelente la gust si foarte usor de preparat. Lintea contine 9 grame de proteine la fiecare 100 de grame. Sunt suficiente 30 de minute de fierbiere pentru ca lintea sa fie gata.

Iata aici cateva retete delicioase cu linte: Supa crema de linte galbena, Tocanita de linte, Cosulete de linte cu guacamole

4. Quinoa

Cu 4 g de proteine la fiecare 100 g de produs, quinoa este si ea pe lista alimentelor sanatoase pe care sa le consumi cand vrei sa renunti la carne. Ea poate fi substitute pentru paste sau orez si are un gust excelent in supe sau salate. Quinoa se pregateste asemanator cu orezul.

Iata o delicioasa reteta de Salata de quinoa

5. Fasolea

Indiferent de tipul ei, fasolea este delicioasa si o poti transforma fie in supa, fie in salata, fie in felul doi. Pentru a o pregati este necesar sa o lasi peste noapte la inmuiat, apoi o poti transforma in orice preparat delicious vrei.

6. Seminte de dovleac

Sanatoase si gustoase, semintele de dovleac ofera 7 grame de proteine. Atentie, totusi, sa nu mancati prea multe pentru ca au si multe calorii si ingrasa.

7. Seitan

Seitanul sau “carnea vegetarienilor” este un produs original din China si Japonia. Seitanul este de fapt o coca obtinuta din faina de grau cu un continut mare de gluten si apa. Dupa ce coca este framantata, se pune sub jet de apa pana cand este inlaturat amidonul (apa care curge peste coca nu mai este albicioasa, ci devine incolora). Apoi coca se poate amesteca cu condimente si uleiuri, apoi se poate fierbe, pune pe gratar sau la cuptor. Se serveste, de regula, cu sosuri colorate, pentru ca are o culoare destul de urata (gri) dupa ce este preparat.

Distribuie:5020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here