O tânără va primi 70.000 de dolari deoarece a fost implicată într-o situaţie care are legătură cu contul personal de Facebook şi cu parola ei.

Tânăra este din Statele Unite ale Americii si a intentat proces conducerii școlii după ce aceasta a fost obligată să-și spună în public parola de Facebook. Acest lucru s-a întâmplat, deoarece școala a descoperit că fata a făcut pe internet un comentariu răutăcios la adresa unei asistente școlare. Mai mult decât atât, reprezentanții instituției de învățământ susțin că fata avea discuții intime cu  un alt tânăr din aceeaşi şcoală.

„Am plâns, eram pur și simplu umilită când m-au obligat să le dau parola“, a povestit tânăra pentru Star Tribune.

După ce școala i-a verificat contul de Facebook, părinții fetei au fost chemați la școală, iar aceștia au decis să dea instituția în judecată.

Tânăra trebuie să primească 70.000 de dolari despăgubiri pentru incidentul neplăcut prin care a trecut.  Problema este că, în acel moment, Riley Stratton era acasă și nu folosea calculatorul școlii.

Initial, părinții au fost cei care s-au plâns școlii, iar reprezentanții acesteia au venit acasă la familia Stratton împreună cu un ajutor de șerif. Au obligat-o pe Riley să le dea parolă și apoi i-au verificat contul de față cu ea. 

Avocatul care a ajutat-o pe Riley să-și câștige cazul a fost impresionat de poveste. “A fost pedepsită pentru ceea ce copiii fac de 100 de ani – se plâng prietenilor despre profesori. Nu a mințit pe nimeni și nu s-a comportat greșit“.

După acest proces, şcoala și-a schimbat regulamentul. Cazul a ajuns în atenția organizațiilor din Statele Unite care luptă pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenești, care a semnalat de mai multe ori că cetățenilor li se încalcă dreptul la intimidate.

Distribuie:37010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here