Universităţile ar trebui să încurajeze indivizii să-şi găsească propria voce şi identitate într-o societatea care tinde spre uniformizare. Acest lucru nu se întâmplă însă şi în Coreea de Nord, unde Phenianul a introdus în urmă cu două săptămâni o regulă total absurdă.

 
Conform bbc.co.uk, studenţii de sex masculin sunt obligaţi să adopte tunsoarea liderului suprem, Kim Jong Un. Restul bărbaţilor vor putea alege în continuare una din cele 10 tunsori aprobate de stat, în timp ce femeile au la dispoziţie 18 coafuri din care să aleagă.

Presa internaţională afirmă că televiziunea de stat nord-coreeană a lansat o campanie împotriva părului lung, declarând: “Hai să ne tundem părul, în concordanţă cu stilul de viaţă socialist”. Totuşi, un cetăţean nord-coreean care locuieşte în prezent în China a declarat pentru “Korea Times” că stilul de tunsoare al lui Kim Jong Un nu este chiar aşa de popular în ţara lui natală, unde este cunoscut sub denumirea de “tunsoarea contrabandistului chinez”.

Fostul lider nord-coreean, Kim Jong-il, care a condus ţara vreme de 17 ani, a avut o astfel de tunsoare, deşi puţin mai voluminoasă pentru a părea mai înalt.

Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here