Au trecut mai bine de patru ani de la moartea regretatului Adrian Păunescu, iar controversata viaţă a poetului continuă să surprindă chiar şi dincolo de moarte. Astăzi, un prieten apropiat al familiei Păunescu aruncă bomba: marele critic literar a încercat să se sinucidă.

În cadrul emisiunii “Ireal”, de la Antena Stars, Florin Condurăţeanu a vorbit, în exclusivitate, despre viaţa controversată a poetului Adrian Păunescu. Bărbatul a dezvăluit un secret pe care puţini din jurul poetului îl cunosc. Într-una din momentele dificile ale vieţii, Păunescu a încercat să îşi pună capăt zilelor. “Era perioada neagră a sorţii lui. Fusese dat afară de la revistă, nu mai avea unde să scrie, i se închisese cenaclul, în urma acelui incident de la Ploieşti. Avea o cădere sufletească teribilă. Atunci, Adrian Păunescu a încercat să se sinucidă. Aşa a povestit. Într-o noapte a aşteptat să adoarmă toată lumea din casă, copiii şi nevasta lui. A scos maşina din curte, să pornească şi ieşind din Bucureşti să închidă ochii şi să ia mâinile de pe volan, iar maşina să se izbească într-un pom, într-un stâlp.”, a dezvăluit Florin Condurăţeanu.

Marele poet a primit, însă, un semn care l-a împiedicat să recurgă la un gest necugetat. Cu câteva clipe înainte să se lase purtat de gândurile negre, un câine l-a salvat. “În momentul în care a vrut să se urce în maşina morţii, a simţit că mişcă ceva pe lângă piciorul lui. Când s-a uitat a văzut un căţel cu blana jerpelită care îi ridica nişte ochi rugători, să capete o mângâiere. De atunci, în Păunescu s-a răzvrătit deodată totul şi a zis «Cum? Eu mă duc să mă omor şi există un suflet mai necăjit decât mine, încât îmi cere mie o mângâiere?»A luat câinele de gât şi l-a băgat în curte. A renunţat la gândurile negre ale sinuciderii, iar după doi ani a început să îi meargă totul mai bine. Atunci când soarta lui a devenit din nou mai grea, aşa cum a apărut de niciunde în momentul negru, câinele a dispărut. Cine a trimis acel suflet care să îi înfrâneze gândul sinucigaş al poetului Păunescu?”, a adăugat Condurăţeanu, în cadrul emsiunii “Ireal”, de la Antena Stars.

AbonareDistribuie:0000

1 COMMENT

  1. Adrian Păunescu ne-a dezvăluit acest episod trist din viaţa lui, invitat fiind la DDD-OTV, cu vreo doi ani înainte “de a ne părăsi”. Imediat după decesul lui Adrian Păunescu, în timp ce se transmitea la OTV pelerinajul de la catafalcul acestuia, Florin Condurăţeanu ne-a readus în amintire acest episod din viaţa lui Adrian Păunescu … Ar fi bine să daţi informaţiile corect pentru ca oamenii să cunoască certitudinea realităţii … Aşadar telespectatorii fideli emisiunilor de la OTV cunoşteam mai demult această informaţie … Poate este o informaţie nouă pentru cei care nu au urmărit emisiunile de la OTV.Voteaza acest comentariu: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here