Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de ploi torentiale, insotite de vijelii, descarcari electrice si grindina, valabila incepand de duminica in Banat, Transilvania, Maramures, Crisana si nordul Moldovei, dar si in mai multe zone de deal si de munte.
Incepand de sambata dupa-amiaza, instabilitatea atmostferica se va manifesta in nord-vestul tarii.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de Cod galben de instabilitate atmosferica, sambata, valabila si duminica intre orele 6:00 si 18:00.

In acest interval, in Crisana, Maramures, Banat, Transilvania si nordul Moldovei, dar si in zonele de deal si de munte, vor exista perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, aceasta se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, intensificari ale vantului cu viteze de peste 65-75 km/h, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 40 l/mp.
Astfel de manisfestari ale instabilitatii atmosferice isi vor face loc in nord-vestul teritoriului inca din a doua parte a zilei de sambata.
In acelasi timp, ANM a emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica, valabila incepand de duminica de la ora 18:00 pana luni la ora 6:00.

”In intervalul mentionat, in Moldova, Muntenia, local in Transilvania, Oltenia si Dobrogea, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, posibil, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 30…35 l/mp”, scrie ANM.

Citește și:  Ultimul mesaj dureros al lui Costin Mărculescu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here