Raed Arafat spune ca, lacasurile de cult sunt, alaturi de restaurante, teatre, cinematografe si transportul in comun, sunt cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului.

Lista facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

„In rosu avem cinematografele, teatrele in spatiu inchis, lacasurile de cult, transportul in comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile in interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. Dupa care, la nivel portocaliu, avem salile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul in birou – este periculos daca esti cu mai multe persoane in birou si din cauza asta trebuie sa porti masca – restaurantele in spatiu inchis”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de Stat a spus ca presedintele Klaus Iohannis „are dreptate” cand spune ca in situatia actuala a cresterii accentuate a cazurilor de coronavirus in Romania nu se mai poate vorbi de noi masuri de relaxare.

„Nu ai cum sa vezi 555 de cazuri si sa vii sa spui ca relaxam in plus. Asteptam sa vedem ce se intampla cu aceste cazuri”, a declarat Seful DSU, potrivit Digi24.

Arafat a vorbit si despre cazurile de pe litoralul romanesc, unde oamenii au facut petreceri cu incalcarea regulilor.

“Pe plaja, daca nu porti masca si stai la distanta suficienta poate fi compensare, dar am vazut in ultima perioada, fara sa generalizam, ca unii sunt dispusi sa faca absolut orice ca sa nu respecte regulile, sa mearga la dans, la festivitati, la orice.

In acest moment nu e recomandat pentru ca e risc de raspandire mai mare in astfel de anturaje, si totusi vedem ca unii nu respecta, in pofida faptului ca s-au facut controale serioase.

Citește și:  A slăbit 80 de kilograme după ce a consumat o băutură banală. Sigur ai și tu asta în casă!

Intelegem ca turismul e important, fiecare vrea in concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea si intelegerea situatiei si aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restrictii”, a mai spus Arafat. scrie fabricatinromania

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here