Foarte mulţi români care lucrează în străinătate şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul firmelor de recrutare. Acestea ”Au prostit statul şi au plătit impozite mai mici”. Aflaţi care sunt noile măsuri care vor afecta soarta a milioane de români plecaţi din ţară pentru un job mai bine plătit. În această privinţă, firmele care au facilitat obţinerea unui loc de muncă în străinătate de către co-naţionalii noştri, au conturile blocate de Fisc.

Inspectorii fiscali de la Antifrauđă, au descoperit că firmele de recrutare, au apelat la o multitudine de subterfugii pentru a ocoli plata taxelor şi a unor impozite ce trebuiau să alimenteze bugetul de stat. Astfel, majoritatea firmelor care au făcut uz de aceste „şmecherii financiare” au fost blocate tocmai acum în pragul sărbătorilor, iar românii din străinătate au fost deja anunţaţi că acestea nu le vor mai asigura banii pentru cazare, potrivit stirideactualitate.ro.

„Firma zice că nu ne mai poate plăti cazarea din cauza problemelor care sunt în România”, a spus Petrică Loba, plecat în Franţa pentru a-şi câştiga bănuţii necesari traiului zilnic.

Firmele (agenţiile) de ocupare ocupare a forţei de muncă le furnizează românilor plecaţi în diferite ţări salarii mici, ce în principiu au o valoare de puţin peste 1000 de lei. În principiu, cea mai mare parte a banilor aceştia sunt primiţi sub formă de diurne. Cei de la Fisc au început deja numeroase controale amănunţite care vizează aceste firme şi au blocat zeci de conturi în ultimile 2 săptămâni.

Măsura blocării conturilor îi afectează pe românii plecaţi peste hotare, care acum nu mai pot primi plata cazării şi a deplasărilor.

„Au fost constatate şi cazuri extreme, în care veniturile asupra cărora s-a plătit impozit şi contribuţii sociale au fost la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară pentru un program de lucru de două ore (322 lei în 2014), în timp ce diurna neimpozabilă a atins şi 2.000-2.500 de euro”, a fost răspunsul ANAF, citat de Digi24.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here