Ana Crivăț, elevă: “Poate urmează să aflăm că eleva Iulia Ionescu va naște un copil cu călugărul misterios”.

Home > Ana Crivăț, elevă: “Poate urmează să aflăm că eleva Iulia Ionescu va naște un copil cu călugărul misterios”.

Onlinereport.ro inaugurează o nouă rubrică de astăzi: VOCEA TA. Sub acest titlu vom intervieva în fiecare zi câte o persoană, aleasă la întâmplare, pe stradă. Pentru că până la urmă VOCEA care contează este VOCEA TA, chiar dacă de multe ori nu este luată în seamâ. Onlinereport.ro se transformă în portavoce pentru a da putere VOCII TALE.

Astăzi are cuvântul Ana Crivăț, 17 ani, elevă la liceul Iuliu Maniu din București. Subiect: cazul elevei de 15 ani fugite de acasă, ca să se călugărească. S-o ascultăm:

Ce părere ai despre faptul că Iulia Ionescu a plecat să se călugărească?

Poate pur și simplu așa a simțit, a fost un impuls de moment. E un clișeu că fetele, atunci când suferă sau când au probleme, fug la mănăstire. E o pedeapsă la care se supun singure. Asta devine o soluție mai ales când părinții le duc sărbătoare de sărbătoare la biserică, când trăiesc într-un mediu cu oameni credincioși.

Crezi că a fost vina părinților?

Cu siguranță. Poate o țineau prea din scurt, iar fata a vrut să scape cumva de asta, să evadeze și a ales să fugă. A ales varianta ușoară, blândă, să plece la mănăstire. Oare? Eleva era olimpică, și asta se poate să fi avut  un rol în decizia ei de a fugi. Sunt situații în care asta devine o povară pentru un elev, să trebuiască mereu să te ridici la niște standarde înalte. Poate avea probleme acasă, fie că părinții o presau cu școala și o forțau să aibă rezultate bune, fie că era tocmai invers, că îi spuneau să se mai relaxeze, să se mai bucure de viață. Asta a și făcut și a fugit de acasă.

Crezi că a plecat din dragoste?

La 15 ani toate fetele cred că trebuie neapărat să își găsească marea dragoste. Poate nici nu a fugit la mănăstire. Poate nu avea pe nimeni apropiat, nu avea rude la care să meargă așa că a  plecat la el, a stat la el acasa, de aia nu au găsit-o în evidențele niciunei mănăstiri. A găsit sprijinul și liniștea lângă un bărbat în slujba Domnului. A fost de curând cazul acela cu călugărița care a născut. Poate urmează să aflăm că eleva va naște un copil cu călugărul misterios.

Care crezi că a fost motivul pentru care s-a întors acasă?

Asta se întâmplă și la case mai mari. Pur și simplu și-a dat seama că lucrurile nu stăteau așa roz cum le credea ea. Nu avea bani, mâncare sau siguranța de acasă. Eu cred că în cazul ăsta ar trebui să vorbească cu un specialist. E tânără și îi fuge mintea în alte părți. A plecat de acasă pentru că a crezut că o să fie liberă, iar în cazul ăsta un specialist ar trebui să o facă să vadă care e diferența dintre real și imaginar, să o ajute să le delimiteze.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here