Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este supusă unor noi presiuni intense din interiorul propriului partid – Uniunea Creştin Democrată (CDU) – pentru schimbarea liniei politice privind acceptarea imigranţilor extracomunitari, situaţia fiind din ce în ce mai tensionată, transmite Mediafax.

„Ştim cu toţii că nu mai putem rezista alte săptămâni în care zilnic să ajungă în Germania câte 10.000 de refugiaţi şi imigranţi”, a declarat Jens Spahn, un membru al conducerii CDU, citat de publicaţia Passauer Neuen Presse, scrie flux24.ro.

Un alt lider CDU a declarat sub protecţia anonimatului pentru Reuters că, în cazul în care Angela Merkel nu va reuşi să reducă numărul refugiaţilor, riscă să aibă parte de o primire strict formală cu ocazia congresului formaţiunii de centru-dreapta, programat în decembrie.

Aproximativ un milion de extracomunitari ar urma să ajungă în Germania anul acesta, pe fondul abordării flexibile a Guvernului Angela Merkel.

Cancelarul are disensiuni puternice şi cu aliaţii social-democraţi (SPD), pe tema indemnizaţiilor acordate imigranţilor.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), a pus-o într-o situaţie delicată pe Angela Merkel din nou, cerându-i clar vineri să limiteze numărul refugiaţilor care ajung în Germania.

Uniunea Creştin-Socială (CSU) este filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), dar Guvernul din Bavaria contestă de multe luni politicile Berlinului în materie de imigraţie.

Luni, tensiunile s-au extins în Uniunea Creştin-Democrată, mai mulţi lideri cerând-i clar Angelei Merkel să renunţe la flexibilitatea privind primirea imigranţilor.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here