Criza imigranților. Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, luni, că dacă Europa nu va reuși să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaților, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării, relatează Reuters și AFP.

Criza imigranților. “Dacă nu putem obține o distribuire echitabilă a refugiaților (în Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo. Știu că unele țări au anumite poziții”, a declarat cancelarul german la o conferință de presă la Berlin, cerându-le statelor membre UE să adopte “o direcție comună pe cât posibil”.

Criza imigranților. Merkel a atras, de asemenea, atenția că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toți imigranții care sosesc pe Marea Mediterană, informeaza realitatea.net.

Dar, “dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine”, a adăugat cancelarul german, subliniind că Europa este construită pe principiul “demnității fiecărei ființe umane”.

Criza imigranților. Angela Merkel a afirmat, totodată, că actuala criză a imigranților a pus Germania în fața unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetățenii să dea dovadă de flexibilitate și răbdare.

“Ne aflăm în fața unei provocări naționale uriașe. Aceasta va fi o provocare importantă nu doar pentru câteva zile sau luni, ci pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat Merkel.

Criza imigranților. Angela Merkel a estimat că Germania este destul de “puternică” pentru a depăși provocarea care o reprezintă sosirea a sute de mii de imigranți.

“Economia noastră este puternică, piața forței de muncă este robustă și gata să absoarbă (mână de lucru)”, a mai spus cancelarul german, care a anunțat prezentarea până pe 24 septembrie a unui pachet de măsuri complete pentru adaptarea legislației germane la situația actuală, în special pentru accelerarea procesării solicitărilor de azil, asigurării de ajutor și adăposturi pentru refugiați.

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

Abonare
Distribuie:296000

1 COMMENT

  1. Angela atrecut la amenintari. Daca nu luam Ti GANII araboi cica o sa ajungem pe lista neagra. Auzi FA tu cine te crezi? Mesia ? HITLERISTO! Voteaza acest comentariu: 2  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here