Un judecator din Brazilia a cerut interzicerea aplicatiei detinuta de Facebook.

Judecatorul Luiz de Moura Correia a dat o ordonanta pentru interzicerea serviciului de mesagerie, WhatsApp, pentru ca acesta nu a ajutat o investigatie legata de “fotografii grafice sexuale ale unor copii ce au fost distribuite cu ajutorul aplicatiei”.

Blocarea aplicatiei a fost ceruta la inceputul lunii februarie, insa pana acum WhatsApp a continuat sa functioneze normal. Conform jurnalistilor de la Folha de S Paulo, avocatii au facut apel impotriva deciziei ce ar putea avea implicatii imense pentru serviciu.

SindiTelebrasil, organizatia care reprezinta industria, a avertizat ca suspendarea WhatsApp are putea cauza “pierderi de milioane pentru braziliniei, inclusiv la munca” si a sustinut ca decizia judecatorului este “extrema si disproportionata”. Pentru ca WhatsApp nu are reprezentanti in Brazilia, cererea pentru interzicerea aplicatiei a fost pasata catre operatorii de telefonie din aceasta tara.

Toate mesajele de pe WhatsApp sunt criptate facand astfel foarte dificil ca serviciul sa poata vedea mesajele trimise. Luna trecuta, Premierul Marii Britanii, David Cameron, a cerut guvernului sa ia in considerare suspendarea aplicatiei. “In tara noastra, vrem sa permitem un mod de comunicare intre oameni pe care sa nu-l putem citi?” a spus Cameron.

WhatsApp are 700 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume si a fost cumparat anul trecut de catre Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari. WhatsApp a fost lansat in 2009, devenind una dintre cele mai populare aplicatii pe telefon cu peste 30 de miliarde de mesaje trimise in fiecare zi.

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here