Apple a câștigat încă un proces! Câți bani trebuie să le plătească cei de la Samsung:

Home > Apple a câștigat încă un proces! Câți bani trebuie să le plătească cei de la Samsung:

Primul duel intre cei doi colosi a fost castigat de catre Apple, anunta New York Times

New York Times anunta ca cei de la Samsung Electronics vor plati suma de 290 de milioane de dolari daune celor de la Apple pentru ca au folosit abuziv brevetele de inventii ale rivalilor.

Juriul a calculat daunele analizat 13 produse ale Apple care au fost afectate. Ei au determinat ca 2 telefoane smartphone care au avut parte de cele mai multe abuzuri sunt Samsung Infuse 4G, pentru care vor plati 100 de milioane de dolari, si Droidg Charge, 60 de milioane de dolari.

Desi aceasta decizie nu va afecta in vreun mod situatia financiara a celor doua companii, aceasta decizie le ofera celor de la Apple inca o victorie in razboiul incontinuu cu Samsung.

In august anul trecut, un juriu din california a decis ca Samsung s-a folosit abuzit de brevetele de inventii Apple si trebuie sa plateasca 1 miliard de dolari. Judecatorul Lucy H Koh a miscorat ulterior suma cu 450 de milioane, spunand ca e neclar modul in care juriul a calculat acea portiune.

Intr-un comunicat oficial, cei de la Apple au anuntat: “Acest caz a fost despre inovatii si munca asidua care e pusa pentru inventarea acestor produse pe care oamenii le iubesc. Desi este imposibil sa pun un pret pe aceste valori, suntem recunoscatori juriului pentru ca le-au aratat celor de la Samsung ca trebuie platit un pret cand copiezi”

Citeşte mai multe aici.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here