Extrem de apreciat de cele mai mari site-uri de tehnologie din intreaga lumea, iPhone 6 a reprezentat o lovitura importanta data de catre cei de la Apple. Insa, pe cat de apreciat este telefonul, chiar si cei mai mari fani al produselor Apple au avut o problema cu modelul de 16GB.

Multi utilizatori au reprosat faptul ca 16GB nu sunt suficienti avand in vedere dimensiunile pe care le au aplicatii, clipurile si pozele in zilele acestea, iar problema aceasta a fost si mai evidenta odata cu lansarea iOS 8. In afara software-ului, ramane foarte putin spatiu si asta limiteaza mult ce poti face pe telefon, chiar si pentru ceva atat de simplu precum verificarea Facebook-ului.

Daca insa decizia Apple de a lansa cel mai accesibil iPhone 6 din punct de vedere al pretului este una proasta pentru utilizatori, este extrem de profitabila pentru Apple. Analistul Neil Cybart de la Above Avalon estimeaza ca Apple va castiga 3 miliarde de dolari anul viitor multumita modelelor de 16GB de iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Iata motivul, explicat de Cybart: Desi cei de la Apple au mentinut versiunea cea mai ieftina la 16GB, au dublat pentru cel de-al doilea spatiu de stocare pana 64GB, iar cel mai scump model fiind de 128GB. Acest lucru face ca majoritatea sa aleaga versiunea de 64GB, cel care este cu 100 de dolari mai scump. Asta, spune Cybart, va face ca oamenii sa ramana la versiunea de mijloc si pentru urmatorul iPhone, chiar daca Apple va lansa urmatorul telefon cu o capacitate de 32GB minim. Asta va mentine pretul mediu al iPhone-urilor mai mare ca niciodata. Combinand asta cu pretul spatiului de stocare, Cybart estimeaza ca Apple va incasa 3 miliarde de dolari in 2015, doar prin faptul ca au lansat versiunile de 16GB pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus anul acesta!

Majoritatea telefoanelor cu Android permit marirea spatiului de stocare folosind un card SD. Chiar si asa, multe dintre smartphone-urile high-end cu Android pornesc de la 32GB spatiu de stocare. Decizia Apple de a mentine acest telefon la 16GB poate fi buna pentru profituri si sa-i forteze pe utilizatori sa cheltuiasca 100 de dolari in plus pentru un iPhone, insa pe termen lung se poate intoarce impotriva lor.

 

Sursa: yoda.ro.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here