Romero, un pasionat de fotografia stradala, a venit cu o idee pentru un experiment inedit: a surprins in pozele sale grupuri de oameni in care fiecare prefera sa isi butoneze telefonul decat sa poarte o conversatie cu cel de langa el.

Rezultatul? Oamenii care fac asta par “tristi si plictisiti” si au uitat cum sa intretina o conversatie in mod natural, fara a se ajuta de tehnologie. Desi nu condamna folosirea telefoanelor mobile, Romero trage un semnal de alarma asupra unui fenomen ingrijorator care a acaparat societatea moderna.

Pe blogul sau, fotograful a explicat cum i-a venit aceasta idee: “Nu am o problema cu telefoanele mobile intrucat ne fac viata mai usoara, dar in acelasi timp ii fac pe oameni mai plictisitori. Am inceput sa fotografiez oameni absorbiti de smartphone-urile lor si am observat o anumita similaritate intre poze. Cu totii preferam sa ne prefacem ca avem de facut ceva “important” pe telefon decat sa stam de vorba cu persoana de langa noi si sa ne gandim la subiecte de discutie. Asta omoara conversatia si ne transforma in niste plictisitori conectati la tehnologie. Sper ca oamenii sa isi dea seama de asta, iar discutiile fata in fata sa redevina la moda”.

Sursa: Ştirileprotv.ro

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here