Intr-un raport secret al directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, inaintat Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile „probiotice” constituie o amenintare la adresa consumatorilor. 
Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 Apr 2010…
Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi “probiotice” de când capitalismul salbatic ni le-a adus în magazine, crezând ca-si fac un bine sanatatii. În plus copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale evident!

Iata însa ca în vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca $35,000,000 pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta ma supara în sine, ci faptul ca ni se vinde în continuare asa ceva:

Putina lume stie ce manânca. si mai putina lume citeste ambalajul la ce manânca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.
Iaurturile probiotice “ inventia concernelor americane “ spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodata în alimentatie.

Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei în flora vaginala, în rect, si în tractul uro-genital, în excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodata în intestinele subtiri, în stomac sau în gura, în afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.

Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, în special din cel subtire.

Concernele nu numai ca ni le-au introdus în iaurturi, însa le-au si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne.

Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subtire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este înlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala în intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate, atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung!

Cunoscutul specialist în technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist în domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt în una din cartile sale. Însa cui îi pasa, putini stiu înca.
La televizor el însa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câstiga cu reclama la iaurturile “probiotice” de catre posturile de televiziune. Cum sa-si alungi clientii ?

Bacteriile profane de iaurt însa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt în stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide.

De aceea aceste bacteri (probiotice) se întroduc amesteca pe alta cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer) Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi “indiferent ca este probiotic sau nu “ sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ asa ca este greu de gasit înca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale.

Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau înainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.

În Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mâncam rahat fara sa stim, fiindca îi credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.
Asta e.

În Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceaste bacterie mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.
Mai mult pe blog..
loading…

Abonare
Distribuie:2,017000

11 COMMENTS

  1. Buna ziua, Coordonez relatia cu presa pentru Danone si va scriu in legatura cu acest articol: http://onlinereport.ro/asta-da-bomba-danone-contine-bacterii-vaginale-si-coloranti-din-gandaci/. Articolul contine, din punctul de vedere al companiei Danone, informatii eronate. Industria alimentara e inundata de zvonuri despre practici dubioase de productie. E important sa ne informam, sa verificam informatiile, ca sa putem face diferenta intre speculatii si realitate! Danone va pune la dispozitie mai jos o serie de precizari, cu rugamintea sa le analizati si includeti in cadrul stirii, in vederea informarii corecte si complete a cititorilor site-ului dumneavoastra. Toate iaurturile produse in fabrica Danone din Bucuresti sunt realizate din lapte (colectam aproximativ 50 milioane tone de lapte proaspat de la fermele romanesti) si din fermenti (bacterii lactice benefice). In cazul iaurturilor cu fructe se adauga alte ingrediente (ex: gemuri). Fermentii folositi de Danone in toate iaurturile sale, respectiv bacteriile benefice care transforma laptele in iaurt, sunt naturali (nu au suferit niciun fel de interventii genetice) si au fost izolati, adica selectati, din produse lactate fermentate. Aveti mai multe detalii aici: http://www.danone.ro/de-unde-vin-bacteriile-din-iaurt/. In ceea ce priveste cosenila, va asiguram ca produsele Danone NU contin acest colorant. In iaurturile Danone cu fructe folosim coloranți obținuți din concentrate de suc de fructe și legume (struguri negri, aronia, morcovi, hibiscus, spanac, urzica). Va reamintesc cu aceasta ocazie disponibilitatea companiei Danone de a va oferi orice informatii de care aveti nevoie pentru a putea furniza cititorilor dumneavoastra materiale de presa obiective si bine fundamentate. In acest sens, reluam si o invitatie mai veche (de anul trecut) de a vizita fabrica Danone din Bucuresti, pentru a vedea tot procesul de productie a iaurturilor – cea mai convingatoare dovada a calitatii produselor Danone si a responsabilitatii oamenilor care le fabrica. Cu multumiri, Alina TATARU Account Manager ________________________________________ IMAGE PR 33 Neagoe Voda, Bucharest 1 Tel:+4 021 2246734/36, Fax: +4 021 2246741 Cell: +4 0748 421 071 http://www.imagepr.ro Follow us on LinkedIn and Facebook Voteaza acest comentariu: 6  1

  2. D-na Alina Tataru, aveti tot interesul sa aparati compania, dar de ce nu ne spuneti daca se foloseste sau nu aceasta bacterie “Bifidobacterium bifidum” in iaurturile Danone??? Eu una nu sunt in domeniu si nu stiu ce reprezinta fiecare ingredient de pe ambalaj… Voteaza acest comentariu: 1  2

  3. na Alina Tataru, aveti tot interesul sa aparati compania, dar de ce nu ne spuneti daca se foloseste sau nu aceasta bacterie “Bifidobacterium bifidum” in iaurturile Danone??? Eu una nu sunt in domeniu si nu stiu ce reprezinta fiecare ingredient de pe ambalaj… Voteaza acest comentariu: 5  2

  4. na Alina Tataru, aveti tot interesul sa aparati compania, dar de ce nu ne spuneti daca se foloseste sau nu aceasta bacterie “Bifidobacterium bifidum” in iaurturile Danone??? Eu una nu sunt in domeniu si nu stiu ce reprezinta fiecare ingredient de pe ambalaj… Voteaza acest comentariu: 5  2

  5. Mi-ati dat o idee, voi duce o mostra, un Danone fabricat la noi, la un laborator de analize…cat priveste iaurturile din strainatate nu sunt deloc sigura ca sunt sanatoase. Am lucrat in strainatate, nu era zi sa nu consum Danone cu fructe si cereale. Am ajuns la spital, medicii spunandu-mi ca fac alergie la lactate. Voteaza acest comentariu: 0  0

  6. DACA ESTE MACAR 1/2 DIN CE SE SPUNE SA VA BATA DUMNEZEU CACI DAM SI COPIILOR PT PROFIT MAX SA FITI IN STARE DE ORICE? EU CREDEAM CA DANONE E CEA MAI CEA FIRMA DAR ACM CE SA MAI ZIC ORCUM VA VETI JUSTIFICA NU MAI E ACELASI LUCRU. Voteaza acest comentariu: 0  0

  7. Buna ziua, “Bacteriile probiotice din iaurturile noastre sunt de origine pura, selectionate din produse lactate traditionale. Iaurturile Activia contin bacteria denumita stiintific Bifidobacterium animalis subspecia lactis (redenumita de companie in Bifidus Actiregularis TM ca sa fie mai usor de retinut), o bifidobacterie naturala, prelevata, asa cum sugereaza si denumirea, dintr-un produs lactat fermentat. Fermentii folositi la prepararea iaurtului sunt produsi in fabrici specializate, in care conditiile de igiena sunt extrem de importante pentru a evita contaminarea bacteriilor utile cu bacterii de alterare. In fapt, fermentii sunt iaurturi concentrate si deshidratate in vid, la temepratura joasa (liofilizate). Arata ca niste graunte albe, ambalate in cutii precum cele de lapte. Informatiile false despre bacterii se bazau, posibil, pe confundarea subspeciei bacteriei Bifidobacterium animalis, respectiv animalis, nu lactis, care este insa o bacterie diferita si care nu este utilizata de Danone in produsele sale”. Voteaza acest comentariu: 0  1

  8. Exemplu limpede: vitamine se găsesc în fructe, dar şi în rahatul pe care îl expulzaţi la toaletă. Asta ar trebui să însemne că mâncaţi rahat? Desigur că nu, o faceţi doar la modul figurat. Voteaza acest comentariu: 1  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here