Un incendiu a avut loc joi seara la un punct vamal de la frontiera dintre Ucraina si Rusia. Mai multi politisti de frontiera au fost raniti intr-un atac organizat de un grup de barbati inarmati in uniforme negre.

A fost o surpriza ca atacul asupra punctului de control Izvarino de la frontiera ruso- ucraineana s-a intamplat, in ciuda avertismentelor anterioare cum ca astfel de provocari ar urma sa aiba loc, a declarat pentru RIA Novosti o sursa din structurile de putere de la Moscova, informeaza Russia Today.

Aceeasi sursa a acuzat ca persoanele in uniforme negre camuflate, fara semne de identificare, ar fi fost trimise de radicalii ucraineni sprijiniti si inarmati de catre autoritatile de la Kiev. Atacul asupra punctului vamal Izvarino, in regiunea Lugansk, la frontiera cu Rusia, a fost anuntat de seful Serviciului Vamal federal rus, Andrei Belianinov.

“Persoane imbracate in negru, purtand panglici cu ‘Sf. Gheorghe’ au incendiat punctul de trecere a frontierei ruso-ucrainene Izvarino”, a spus Belianinov, denuntand “o provocare cu scopul de a tensiona relatiile dintre Moscova si Kiev”.

Potrivit acestuia, peste 40 de persoane inarmate au coborat in jurul orei 18.00, la Izvarino, din doua microbuze. Au cerut vamesilor ucraineni sa lase armele jos si sa se predea, amenintand ca altfel vor deschide focul. Vamesii ucraineni au refuzat sa se supuna si au ocupat pozitii de aparare, iar atacatorii au dat foc punctului vamal aruncand cocktailuri Molotov, dupa care s-au retras.

Incendiul a fost stins, iar punctul vamal a fost inchis temporar. 

Distribuie:19000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here