Al doilea atentat kamikaze s-a produs în Nigeria, în numai 24 de ore. Două tinere sinucigaşe s-au aruncat în aer într-o piaţă aglomerată dintr-un oraş din estul ţării.

Patru oameni au fost ucişi duminică de două femei kamikaze care s-au aruncat în aer într-o piaţă aglomerată din Potsikum, în nord-estul Nigeriei, au anunţat surse de securitate şi spitaliceşti.

„Am transportat la spital şase cadavre, dintre care două sunt ale femeilor kamikaze. Douăzeci şi una de persoane au fost rănite”, a declarat o sursă din domeniul securitate, bilanţ confirmat şi de o sursă spitalicească.

Una dintre femeile kamikaze părea să aibă în jur de 15 ani, iar cealaltă vreo 20.
Acesta este al doilea atentat de acest tip în numai 24 de ore, după cel comis sâmbătă de o fetiţă de circa 10 ani într-o piaţă aglomerată din Maiduguri, oraş important, situat tot în nord-estul Nigeriei, şi în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 19 oameni.

Gruparea Boko Haram a comis primul său „atac sinucigaş” prin intermediul unei femei, în iunie 2014, în statul Gombe. De atunci, a existat un val de atentate cu bombe, dintre care patru într-o singură săptămână la Kano.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here