Românii vor ajunge, începând de sâmbătă, în Ungaria direct pe autostradă. Tronsonul Arad – Nădlac, lotul II, cuprins între Pecica şi Arad, şi noul punct de trecere a frontierei  au fost inaugurate în prezenţa lui Victor Ponta. Premierul şi-a făcut apariţia la eveniment în cârje.

Tronsonul Arad – Nădlac, lotul II, şi punctul de frontieră Nădlac II au fost inaugurate sâmbătă în prezenţa premierului Victor Ponta. Ponta a venit în cârje la eveniment şi a avut la dispoziţie un scaun, pe care a stat în timpul ceremoniei.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, şi vicepremierul ungar Semjen Zsolt au tăiat panglica inaugurală a Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Punctul de frontieră va fi deschis circulaţiei publice sâmbătă, la ora 15.00, odată cu deschiderea lotului II al Autostrăzii Nădlac-Arad, cuprins între Pecica şi Arad.

Noul punct de frontieră va lega România şi Ungaria prin interconectarea autostrăzilor A1 şi M43, între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria).

Punctul de frontieră se află pe teritoriul României, la aproximativ zece kilometri de Vama Nădlac, situată pe DN 7, care în prezent este cea mai mare de la graniţa cu Ungaria.

Punctul de Trecere Frontieră Nădlac II (RO) – Csanádpalota (HU) va avea 20 de benzi de circulaţie, cu câte 10 benzi pe sens, din care:

– 4 benzi de circulaţie destinate autoturisme;
– 2 benzi de circulaţie destinate autobuz/autocar/microbuz;
– 4 benzi de circulaţie destinate mijloacelor de transport mărfuri;
– PTF Nădlac II va fi prevăzut cu 10 posturi de lucru (cabine).

Autostrada Nădlac – Arad este parte integrantă din “PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL TRANSPORT 2007-2013″ şi face parte din coridorul PAN-EUROPEAN IV.

 

loading…

Abonare
Distribuie:455020

1 COMMENT

  1. Iarasi a scos o perla stimatul domn , care din dorinta de a arunca in permanenat ocara in spinarea fostilor devine ridicol .Autostrada Arad -Timisoara nu are gropi din cauza contractului ci din cauza executiei ,iar autostrada Orastie -Sibiu nu o ia la vale in zona Aciliu tot din cauza contractului ci din cauza ca s-au zgarcit la tarate si acum o platesc la pretul fainei -lucrarea fiind nereceptionata nici in ziua de azi . Panglicile sunt taiate cu mare fast !A vrut inaugurari care sa dea bine in ochii cetatenilor …si le suporata acum cu bani neprogramati si multi . Voteaza acest comentariu: 1  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here