Chiar dacă este regele verii, pepenele ne poate face mult rău dacă nu îł consumăm cum trebuie. Trebuie să se respecte anumite reguli esenţiale de igienă, altfel specialiștii avertizează că din cauza unui singur pepene se poate ajunge la spital.

In ciuda faptului că sunt acoperiți de coajă, care nu este comestibilă, medicii recomandă spălarea pepenilor înainte să fie mâncați. Pepenele creşte pe pământ şi este logic că toate bacteriile şi toţi microbii ajung pe coajă și, mai mult, există riscul să contamineze toate aliment din frigider.

Atunci când cumpăraţi un pepene, spălaţi-l bine de tot şi abia apoi îl puteţi mânca. Pepenele în interior este steril, nu are niciun microb. Fiţi cu mare grijă. Dacă este lovit, găurit sau cu tot felul de alte probleme este foarte periculos. Şi farfuria în care va sta să fie foarte bine spălată şi după ce tăiem să punem deasupra o folie de plastic şi îl punem în frigider. Frigiderele sunt depozite de microbi care ne pot face foarte rău. Pe pământ (unde creşte pepenele n.r.) se pot depune toate mizeriile şi materii fecale, bate vântul şi plouă. De aceea este neapărat să spălăm toate fructele pe care le mâncăm“, a declarat, la RomâniaTV, Virgil Stroescu, medic nutriţionist.

Prin consumul alimentelor nespălate se pot transmite E. coli, Hepatita A sau Rotavirus, care afectează stomacul, dau stări de greaţă, febră, oboseală şi îngălbenirea pielii şi a ochilor.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

 

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here