Jack Spintecătorul reprezintă în conștiința colectivă monstrul care ucide cu sadism și fără să clipească, este un simbol al răului absolut. Trebuie spus însă, că deși istoria nu îi consemnează, au existat criminali mult mai cruzi în analele poliției, cumea, chiar contemporani cu sângerosul personaj.

Dacă asupra identității lui Jack Spintecătorul planează încă misterul, în ciuda faptului că presa, scriitori, istori și detectivi au studiat și analizat contextul și crimele comise, oamenii legii au aflat cine sunt ucigașii care s-au dovedit a fi în realitate de o atrocitate mai mare decât a ucigașului care a terorizat Londra în secolul al 19-lea.

Istoria i-a trecut cu vederea, dar cinematografia a profitat de aceste povești reale și au fost turnate nenumărate filme. Descoperă.ro trece în revista trei dintre aceste scenarii de groză.

Amelia Dyer. Pe când Jack Spintecătorul ţinea primele pagini ale ziarelor, asistenta medicală din Bristol, ucidea sugarii. Femeia susținea că le poartă de grijă, în schimbul unei sume de bani. Teoretic era o afacere cinstită. Practic, după ce încasa banii lăsa copiii să moară de foame sau sete. Scăpa apoi rapid de cadavre pe care le arunca în Tamisa şi nu se sfia să le vândă hainele. Ea a reușit să ucidă fără să fie prinsă timp de aproape 20 de ani. Ceea ce a dat-o de gol, în cele din urmă, a fost neglijența. A înfășurat unul din copiii morți într-o hârtie pe care avea ceva scris. Poliţia a făcut legătura, iar criminala a fost prinsă în 1896.

 

Mai mult pe Descoperă.ro.

loading…

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here