La aproape o lună de zile după ce s-a încheiat  ”Dosarul Trsansferurilor”, dosar în care Gică Popescu şi alţi 7 oameni implicaţi în fotbal au fost condamnaţi, mare parte din populaţia României dar şi oameni din lumea politică cer graţierea fostului căpitan de la Barcelona.

Însă, cel în măsură să acorde graţierea, Traian Băsescu nu doreşte să facă acest lucru. Preşedintele a oferit şi un exemplu din fotbalul german, declarând:

‘Preşedintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare şi nu am auzit pe nimeni care să spună că trebuie scos din închisoare. La noi, sunt adevărate campanii (n.r. pentru graţierea lui Gică Popescu, condamnat în Dosarul Transferurilor). Este proba de cultură a populaţiei, a mass media faţă de justiţie. Dincolo de a avea un cod penal modern, trebuie să avem şi o cultură pe justiţie, care e pilonul fundamental al democraţiei”, a declarat Traian Băsescu la Congresul avocaţilor.

Poate că pentru Gică Popescu nu este o veste proastă deoarece “Baciul” a declarat în scrisoarea publică trimisă din puşcărie ca nu doreşte să fie graţiat.

Marius Ghencea

 

Distribuie:5030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here