Abia te-ai ridicat din pat, unde era călduţ şi bine şi nici nu-ţi vine să sari în duş, în apă rece. Totuşi, e o idee bună să faci asta, din mai multe motive. Află de ce sunt bune duşurile reci de dimineaţă!

Circulaţia sângelui e mai bună

Atunci când faci un duş rece, mai mult sânge este transportat către organe ca să menţină temperatura corpului, în timp ce apa fierbinte determină ca sângele să ajungă mai mult la piele. Poţi alterna apa caldă cu apa rece ca să-ţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui, în timp.

Stare de spirit mai bună

În timpul unui duş cu apă rece, în organism este stimulată producţia de noradrenalină la nivelul creierului, cea care te face să te simţi mai bine. Ba chiar, pacienţilor depresivi le este recomandat să facă duşuri reci, pentru a-şi reveni mai repede din starea de spirit negativă.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Cu siguranţă ţi s-a spus şi ţie că de la un duş rece poţi răci, nu-i aşa? Află că acesta este doar un mit şi în realitate se întâmplă chiar opusul. Studiile au demonstrat că persoanele care fac duşuri reci în mod normal au mai multe celule albe şi limfocite în sânge.

Grăbeşte metabolismul

Te poţi folosi de duşurile reci de dimineaţă şi în diete, pentru că un alt efect al acestora este să grăbească metabolismul. Important este să faci duşul de dimineaţă, nu seara, pentru că îţi pune şi întreg organismul în funcţiune şi te pregăteşte pentru o nouă zi.

Apa rece, bună pentru piele şi păr

Dacă apa caldă îţi usucă pielea şi părul, apa rece face exact invers – le hidratează, închide porii pielii şi foliculii părului, astfel vârfurile nu se vor mai despica aşa uşor.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here