Fostul premier italian Silvio Berlusconi a avertizat, marti, ca moneda euro va disparea, daca Uniunea Europeana nu va fi supusa unei reforme radicale.

“E nevoie de schimbari radicale, altfel situatia economica ne va forta pe noi si pe celeltlate tari europene sa abandonam euro si sa ne intoarcem la monedele nationale”, a transmis fostul premier italian, intrun interviu acordat BBC.

Berlusconi a mai spus ca tarile membre UE mai au multe de indeplinit pana cand sa ajunga Statele Unite ale Europei, asa cum spera unii lideri de pe batranul continent.

“Politicile economice si fiscale ale Uniunii Europene sunt dezechilibrate. Mai mult, UE nu are o politica externa”, a sustinut fostul premier italian.

In alta ordine de idei, acesta l-a criticat pe fostul presednte francez, Nicholas Sarkozy, pentru dorinta sa de a-l inaltura de la putere pe colonelul Muammar Gaddafi, de teama ca Libia va sista furnizarea gazelor si a petrolului. Pe de alta parte, Berlusconi a insistat asupra faptului ca in timpul mandatului sau a pastrat legaturi prietenoase cu toti colegii sai.

“Am avut relatii de amicitie de lunga durata cu George Bush, Vladimir Putin, Aznar, Tony Blair – si multi altii”, a sustinut fostul premier italian.

El a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, in anul 2013, insa pedeapsa a fost schimbata in patru ore de munca pe saptamana pentru batranii care sufera de dementa. 

Distribuie:148020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here