Biserica Ortodoxă strânge tot mai mulți adepți pe Facebook

Home > Biserica Ortodoxă strânge tot mai mulți adepți pe Facebook

Biserica Ortodoxă Română pare să se schimbe odată cu vremurile. Ca să fie cât mai aproape de enoriaşi, a păşit chiar şi în lumea reţelelor de socializare. Strategia dă roade, pentru că sunt zeci de pagini cu mii de adepţi. Un exemplu este Mănăstirea Râncăciov din Călineşti, judeţul Argeş, care are peste 2.500 de prieteni pe Facebook, potrivit România TV.

Mănăstirea Râncăciov din Argeş a fost ridicată în secolul al XIV-lea şi acum este în reconstrucţie. Preotul oficiază slujbe în continuare, dar credincioşii au rareori timp să treacă pragul lăcaşului de cult. De aceea, apreciază că pot afla de cele sfinte pe internet.

Stareţul mănăstirii îşi face zilnic timp pentru enoriaşii virtuali. Rugăciuni, sfaturi de viaţă, probleme cotidiene, toate fac parte din activitatea misionară de pe Facebook.

“Este ceva firesc şi normal, zic eu. Este o rugăciune în fiecare zi pentru credincioşii bisericii noastre. Încercăm şi noi, Biserica Ortodoxă, să ţinem pasul cu tehnologia”, a declarat preotul Ioanichie Vacarius, de la Mănăstirea Râncăciov din Argeş.

Mulţi dintre prietenii virtuali ai Mănăstirii Râncăciov sunt români plecaţi la muncă în străinătate, dar şi preoţi care slujesc în biserici ortodoxe din Grecia, Rusia şi chiar Marea Britanie.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here