Bucureștiul va avea vagoane noi de metrou. Iată cum arată:

Home > Bucureștiul va avea vagoane noi de metrou. Iată cum arată:

Primele două trenuri noi de metrou vor sosi de la fabricantul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) la sfârşitul acestei săptămâni, respectiv începutul săptămânii viitoare şi se estimează că vor fi puse în circulaţie în luna aprilie 2014.

Metrorex va achiziţiona 16 trenuri de metrou, investiţia ridicându-se la 97 milioane de euro, fără TVA. Din total, doar primele patru sunt fabricate integral în Spania, restul de 12 urmând a fi montate la uzina Atelierul CFR Griviţa, potrivit Agerpres.

‘Achiziţia celor 16 trenuri de metrou este prevăzută în Acordul de finanţare pentru modernizarea metroului din Bucureşti, semnat cu Banca Europeană de Investiţii în toamna anului 2009. Banii pentru noile trenuri sunt asiguraţi atât din credite BEI, cât şi de la bugetul de stat’, a precizat reprezentantul Metrorex.

Trenurile noi de metrou CAF vor fi puse în circulaţie cu călători după finalizarea testelor de tip, obţinerea Agrementului Tehnic de la Autoritatea Feroviară Română (AFER) şi efectuarea probelor de anduranţă în circulaţie normală fără călători (20.000 de kilometri). Data estimată a punerii lor în circulaţie este luna aprilie 2014.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus cum arată noile trenuri de metrou – Dunărea și Mureșul, ele fiind filmate și fotografiate în urmă cu câteva zile în Ungaria. Fotografiile au fost publicate pe Capital.ro.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here