Căutarea cu ajutorul vocii din browser-ul Chrome poate fi activată acum cu “OK Google”

Home > Căutarea cu ajutorul vocii din browser-ul Chrome poate fi activată acum cu “OK Google”

Butonul „Mă simt norocos” din interfaţa serviciului Google Search are acum un partener care s-ar putea numi la fel de bine „Mă simt leneş”, compania lansând o extensie pentru browser-ul Chrome care permite activarea căutărilor prin intermediul vocii cu deja celebra frază „OK Google”.

Căutarea cu ajutorul vocii care nu necesită vreo interacţiune cu interfaţa nu este o noutate pentru platforma Android, Motorola Moto X şi Google Nexus 5 debutând cu o astfel de facilitate, iar restul telefoanelor Android urmând să beneficieze şi ele de aceasta în curând. Google a găsit oportun să suplimenteze şi căutarea vocală din browser-ul desktop Chrome cu o astfel de facilitate, lansând o extensie care facilitează acest mod de interacţiune.

Aflată momentan în stadiul Beta, extensia permite utilizatorilor browser-ului desktop Chrome să activeze căutarea vocală rostind celebra frază „OK, Google”, bineînţeles, dacă laptopul sau sistemul desktop dispune de un microfon. Spre deosebire de modul de lucru din Android, noua facilitate oferită de Google nu este însă una universală, aceasta funcţionând doar în New Tab Page sau în tabul care are deschisă o pagină Google Search.

Extensia Google Voice Search Hotword (Beta) poate fi descărcată din Chrome Web Store.

 

sursa: go4it.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here