O unitate militară a Serviciului Român de Informaţii (SRI) a cumpărat, de curând, chestionare de personalitate. Printre acestea se află şi unele care evaluează imaginaţia şi înclinaţia spre o boală psihică a persoanelor testate.

Luna trecută, o unitate militară a SRI a atribuit un acord-cadru pentru pachete software-chestionare psihologice, în valoare de aproximativ 93.000 de lei. Mai precis, instituţia a dorit trei tipuri diferite de chestionare de personalitate: CPI 434, MMPI-2 şi NEO PI-R. “Referitor la informaţiile care pot fi oferite de respectivele chestionare despre persoanele evaluate, specificaţiile tehnice ale acestora pot fi consultate pe paginile de internet dedicate”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

California Psychological Inventory (CPI) este un test de autocunoaştere compus din 434 de întrebări cu variante de răspuns afirmativ sau negativ care poate arăta aspecte ale personalităţii, altele decât cele psihopatologice: clişee comportamentale, aptitudini manageriale sau nivelul de maturitate. Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) este un test de personalitate care identifică tendinţele maladive ale indivizilor. Are aproximativ 400 de întrebări, iar analiza ulterioară poate cuprinde 53.000 de corelări posibile, pe baza cărora se extrag caracteristicile psihologice ale fiecărui individ în parte.

De asemenea, Revised NEO Personality Inventory (NEO PI-R) este un test de personalitate compus din 240 de întrebări care evaluează cinci caracteristici psihice: extraversiunea, comportamentul agreabil, vigilenţa, anxietatea, imaginaţia.

Citeşte mai mult pe acest subiect AICI.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here