Pepenele roşu are puţin calorii, dar este plin de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Datorită conţinutului său de apă şi fibre, pepenele roşu previne constipaţia şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos.

Consumul de pepene roșu reduce durerile musculare și îmbunătățește timpul de recuperare, în urma efortului exercitat în timpul exercițiilor fizice. Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă datorită aminoacidului L-citrulină care se întâlnește în pepenele roșu.

Şi seminţele de pepene roşu sunt extrem de sănătoase şi sunt recomandate consumului.

Proteinele din semințele de pepene roşu conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici. Semințele conțin și triptofan, acid glutamic și lizină. Semințele de pepene sunt foarte bogate şi în vitamine din grupul B, fără de care nutrienții din alimente nu pot fi transformate în energie.

Deşi sunt mulţi români care consumă pepenele roşu cu pâine sau cu brânză dulce, acest lucru nu este indicat.

Pepenii nu se combina cu niciun alt produs alimentar. Este un produs foarte acid, care fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse. În plus, această fermentare duce la balonare.

Distribuie:216001

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here