Este bine cunoscut faptul că excesele sunt dăunatoare. Aceeași regulă se aplică și în cazul vieții sexuale. O viață sexuală sănătoasă, armonioasă, aduce beneficii organismului, însă orice extremă a baricadei ne va provoca rău.

Fie că este vorba despre probleme minore ca scăderea imunității sau de cele mai grave ca cancerul prostatei, prea mult sex poate duce la complicații.

Studiile au dovedit că partenerii foarte „activi” sexual se pot confrunta cu inflamare şi dureri în zona genitală. Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturală să scadă.

Dependența. Mai exact, dependenţa de „hormonul fericirii”. În timpul contactului sexual creierul eliberează dopamină, un neurotransmiţător care creşte libidoul şi conferă o stare de bună-dispoziţie, notează Realitatea.net. În momentul în care faceți prea mult sex organismul începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de acest hormon pentru a se simţi bine şi pentru a menţine apetitul ridicat.

Contactele sexuale repetate slăbesc imunitatea şi favorizează apariţia infecţiilor urinare şi a inflamaţiilor genitale. Infecțiile urinare sunt și ele o problemă, asta din cauza penetrărilor repetate care avorizează introduceea de bacterii în uretra femeii.

Cele mai noi studii au stabilit că o viață sexuală excesiv de activă crește riscul de cancer la prostată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here