Ce te împiedică să ai succes și îți distruge concentrarea

Home > Ce te împiedică să ai succes și îți distruge concentrarea

Ai observat ca in ultimul timp ai probleme cu concentrarea? Ti se pare din ce in ce mai greu sa pui cap la cap ideeile care iti vin? Daca raspunsul este DA, iata cateva elemente la care sa te gandesti. Fara sa vrei, anumite lucruri pe care le faci zilnic, iti distrug concentrarea. Iata care sunt acestea:

1. Faci mai multe lucruri deodata

Sa faci mai multe lucruri deodata iti poate crea impresia ca termini mai repede si esti mai eficace. Insa daca vei sta sa calculezi timpul pierdut iti vei da seama ca nu e deloc asa. Trecand de la o sarcina la alta iti fragmenteaza puterea de concentrare. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au efectuat un studiu in care voluntarii au fost pusi sa rezolve probleme de aritmetica si sa aranjeze pe categorii figuri geometrice. Cele mai bune rezultate le-au avut persoanele care au terminat o sarcina, apoi au inceput-o pe cealalta. Cei care au fost obligati sa lucreze putin la prima problema, apoi sa aranjeze figurile, apoi sa rezolve din nou problema au avut rezultate impresionant de scazute.

Specialistii spun ca te poti antrena in activitati multitasking doar de genul vorbit la telefon in timp ce strangi rufele murdare.

2. Te plictisesti

Sarcinile plictisitoare iti pot afecta abilitatea de a te concentra si devii mult mai vulnerabil la elemente de distragere a atentiei. “Cand te plictisesti, orice este mai atractiv decat ceea ce faci”, spune Gordon Logan, profesor de psihologie la Universitatea Vanderbilt din Nashville. Recompenseaza-te singur cu o cafea sau cu o gustare pentru ca ai stat concentrat pe o anumita sarcina un timp prestabilit. De asemenea, programeaza-ti pauze de cate 10 minute in care sa iesi la aer, sa te relaxezi etc.

3. Iti faci griji

Grijile sunt un factor perturbator al concentrarii. Nu te poti concentra la o anumita sarcina, in timp ce mintea ta se duce spre bani sau te gandesti daca ti-ai luat sau nu medicamentele, sau ce a facut copilul la scoala.

Citeste mai multe aici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here