Marie Renee Andreescu a obținut nota 20,35 dintr-un total de maxim 20 la bacalaureat, la Liceul Francez “Anna de Noailles” din București, scrie ziarul La Croix, care notează că tânăra românca a câștigat în 9 iulie, la Paris, locul I la Concursul General de Filozofie (Olimpiada de profil a lumii franceze), care recompensează în fiecare an cei mai buni liceeni din Franța.

„Rezultatul i-a încântat cu siguranță pe profesorii corectori din moment ce a luat cea mai bună notă în fața elevilor de la marile licee pariziene Henry-IV si Louis-Le-Grand, care obțin în general premiile la acest prestigios concurs” a notat ziarul francez. Acest premiu a fost câștigat în trecut de nume sonore precum Victor Hugo sau Alain Juppé.

Cu toate că nota maxima la bacalaureat este 20, datorită unui sistem de puncte oferit în plus de materiile opționale precum latina și româna, Maria a reușit să obțină o media generală de 20,35 la bacalaureat!

Într-un interviu acordat recent RFI.ro, tânăra a explicat că va urma Ecole Prepa la Louis le Grand, unde va studia litere, filozofie și istorie. „După care doresc să continui la Ecole Normale Superieure care este o instituție care formează cercetătorii și cadrele academice înalte din Franța. Pe mine m-ar interesa cercetarea în litere și filozofie, sau ceva mai practic precum filozofia dreptului, sau politica”, a mai declarat ea. “Cred că la Concursul General de Filozofie am primit premiul întâi datorită originalității punctului meu de vedere. Am susținut că avem nevoie de ceilalți pentru viața în societate și că a ne gândi doar la noi ar fi o dovadă de egoism extrem fiindcă am ajunge la o instrumentalizare a celorlalți în numele binelui individual.” CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here