Aproape ca nu exista om care sa nu stie sa “gateasca” paste. La nivel mondial, in fiecare zi se consuma peste 13 milioane de tone de paste, dar cei care stiu sa le prepare corect sunt foarte putini.

Italia este cel mai mare producator de paste din lume, iar Statele Unite este pe locul 3, cu 2 milioane de tone pe an. Asta inseamna 63 de portii de paste pe an, pe cap de locuitor. Asta inseamna ca un american mananca o portie de paste o data la fiecare 5 zile, scrie cancan.ro.

Exista insa o mare problema. Nu toti stiu sa le gateasca asa cum scrie la carte. Iata cateva sfaturi pentru o portie de paste senzationale.

1) Nu arunca apa in care le fierbi

2) Fierbe pastele un minut in sosul pe care l-ai pregatit

Pentru ca pastele sa iti iasa bune trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a te apuca de urmatoarea portie de carbonarra ori bolognese. In primul si in primul rand trebuie sa stii ca o portie obisnuita de paste reprezinta 100 de grame. Stiu ca ti se pare putin, dar cand le vei vedea in farfurie acoperite cu sos, cu siguranta vei constata ca este suficient. In plus nu trebuie sa mananci pana nu te mai poti ridica de la masa.

Cand pui apa la fiert trebuie sa iei in considerare faptul ca la fiecare 100 de grame de paste pe care doresti sa le fierbi trebuie sa pui 1 litru de apa. Ca atare daca gatesti pentru familia ta de 4 persoane vei fierbe 400 de grame de paste in 4 litri de apa. In apa care fierbe vei pune si o lingura mare de sare, iar cand incepe sa fiarba apa pui si o lingura mare de ulei de masline. Mai multe detalii aici.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here