Temperaturile diurne din Moldova Muntenia şi Oltenia sunt cele mai coborâte temperaturi maxime înregistrate din 1961 şi până în prezent. Astfel, există o diferenţă de 10-12 grade faţă de temperatura normală.

Anul 2014 a adus o serie de extreme privind temperaturile înregistrate. Meteorologii spun că vinovaţii pentru această vreme sunt ciclonii mediteraneeni, pe termen scurt, dar în acelaşi timp clima din România pare să se schimbe din cauza efectului de seră.

Variaţiile de temperatură incredibile, de 15 grade de la o zi la alta, au dat peste cap calculele meteorologilor.

Clima, evenimentele se schimbă în sensul redesenării sistemului actual. suntem într-o perioadă de tranziţie şi perioada care va urma va fi marcată de contrastanţă de această trecere de la cald la frig de la ploios la secetos“, a declarat Mircea Duţu.

Surprinzător este că astfel de schimbări ale vremii de grade de pe o zi pe alta s-au petrecut şi înainte de cutremurul din 1977. Cutremur care a avut loc tot în primăvară. Un avertisment special vine de la experţi la nivel mondial care spun că România se va confrunta în deceniile următoare cu temperaturi mult mai ridicate.

Distribuie:35220

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here