Cele mai bune remedii naturale ca să scapi rapid de răceală

Home > Cele mai bune remedii naturale ca să scapi rapid de răceală

Răceala şi gripa bântuie marile oraşe în zile de iarnă călduţe ca acestea. În cazul în care te numeri printre cei care s-au îmbolnăvit deja, citeşte în continuare care sunt cele mai eficiente metode naturiste împotriva răcelii. Foloseşte câteva trucuri neobişnuite care ţin răceala şi gripa deoparte, scrie unica.ro

Cu ce poţi trata o răceală uşoară

Hrean

Senzaţia de nas înfundat trece dacă îţi pui pe frunte, într-un tifon, două-trei linguriţe de hrean ras. Acesta se ţine pe frunte în jur de 10-15 minute, nu mai mult pentru a nu te irita.

Sucul de fructe şi legume proaspete

Sucurile făcute din fructe sau legume proaspete de orice fel şi diluate sunt foarte bune în perioadele de răceală, deoarece te ajută să nu te deshidratezi. Trebuie să consumi cel puţin 2 l de lichid pe zi.

Busuioc

Un remediu foarte bun împotriva răcelii este şi inhalaţia. Pune două-trei picături de ulei de busuioc într-un vas cu apă fierbinte şi inhalează aburul sub un prosop. Efectul constă în eliberarea cavităţilor nazale şi împiedicarea apariţiei complicaţiilor bronşice şi pulmonare, dispărând totodată şi disconfortul produs de răceală.

Ulei de pin

Băile cu ulei de pin (se găseşte la Plafar)  sunt un alt remediu eficient împotriva răcelii. Temperatura din baie trebuie să fie de 18-21º C, iar temperatura apei din cadă de 35-38º C. Durata băii nu trebuie să depăşească 20 de minute. Pune în apă 10 pică-turi de ulei de pin, iar după baie, odihneşte-te în pat, la căldură, timp de o oră.

Cu ce să combaţi viroza respiratorie

Ulei de mentă

În cazul în care ai făcut febră, compresele cu apă rece şi ulei de mentă (două-trei picături) aplicate pe frunte, ceafă şi piept timp de 10-15 minute te vor ajuta să scapi de aceasta. Împrospătează-le de câte ori este nevoie.

Flori de soc

Pune două linguriţe de flori de soc în 200 ml de apă clocotită şi lasă-le timp de 10 minute la infuzat, după care strecoară lichidul într-o cană. Bea-l atunci când este încă fierbinte.

Cătină

Ceaiul de cătină este un foarte bun remediu pentru viroze. Pune 2 linguriţe de cătină (ceaiul se găseşte la Plafar) în 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi bea-l cât este cald. Îi mai poţi adăuga o linguriţă de miere şi câteva picături de lămâie.

Ceapă

Te mai poţi trata cu decoct de ceapă. Ia două cepe întregi de mărime medie, cu tot cu coajă, spală-le şi pune-le la fiert în 300 ml de apă timp de 15 minute. Decoctul rezultat bea-l îndulcit cu miere, pe stomacul gol.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here