Eviți să treci pe sub scară și te enervezi când o pisică neagră îți taie calea? Iată care sunt unele dintre cele mai bizare credințe din întreaga lume.

Rămâi tânără dacă porți la tine o ghindă

Uită de cremele împotriva îmbătrânirii! În trecut, femeile din Marea Britanie purtau ghinde în buzunarele de la haine, pentru a rămâne mereu tinere. Potrivit lui Richard Webster în „Enciclopedia Superstițiilor“, se credea că stejarul oferă longevitate și alungă boala, datorită duratei sale lungi de viață.

 

Nu mânca salată verde dacă vrei să ai copii

În secolul al XIX-lea bărbații englezi nu consumau salate verzi, dacă doreau să-și înceapă o familie, pentru că spuneau despre acestea că sunt „sterile“.

Nu mesteca gumă noaptea

Dacă vrei să-ți împrospătezi respirația și te afli în Turcia apelează la apa de gură. Turcii cred că dacă mesteci gumă noaptea, de fapt mesteci carnea morților.

Nu oferi niciodată mănuși cadou

Dacă, totuși, oferi în dar mănuși, trebuie să primești ceva în schimb, altfel vei avea ghinion. Mănușile sunt legate de multe superstiții care datează din Evul Mediu. În acele zile cavalerii purtau mănușa partenerelor în casca lor. Totodată, se spune că poartă ghinion să ridici o mănușă pe care o scapi.

Dacă ți se ridică fusta, vei primi o rochie nouă

De câte ori nu te-ai enervat atunci când te așezai și fusta ți se ridica? Potrivit Dicționarului Oxford de Superstiții, în 1914, a existat o credință comună potrivit căreia, în cazul în care marginea inferioară a fustei unei femei se ridica, astfel încât să formeze un pliu, aceasta avea noroc, urmând să primească un cadou de la partener sau chiar o rochie.

Mănâncă struguri în noaptea dintre ani

În ajunul Anului Nou, în Spania, nu toată lumea se sărută când ceasul bate miezul nopții. Superstițioșii mănâncă doisprezece struguri la miezul nopții, pentru a avea noroc în cele 12 luni care urmează.

Mergi la spital într-o zi de miercuri

Potrivit „Enciclopediei superstițiilor“, o veche poveste spune că cea mai bună zi pentru a merge la spital este miercuri. Luni este cea mai bună zi să pleci din spital, iar dacă pleci sâmbătă se spune că vei fi în curând înapoi.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here