Toată lumea îşi doreşte un zâmbet strălucitor, frumos şi sănătos. Din fericire, nu e nevoie de tratamente costisitoare pentru asta, ci doar de câteva ingrediente naturale pe care le are oricine în casă.

1. Consumă suc de lămâie şi ghimbir

Aceste sucuri au capacitatea de a da strălucire şi de a curăţa smalţul dinţilor. Încearcă să îţi clăteşti gura de două ori pe săptămână cu un amestec din apă cu lămâie, în cantităţi egale şi vei avea un zâmbet mai strălucitor.

2. Prepară o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu

Zdrobeşte într-un vas, până rezultă un piure fin, patru căpşuni, adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine. Pune soluţia obţinută pe dinţi cu o periuţă moale şi freacă lent, pentru a da preparatului posibilitatea să acţioneze. Operaţiunea trebuie să dureze cinci minute şi poate fi repetată o dată pe săptămână.

3. Spală-te pe dinţi cu oţet de mere şi ulei de măsline

Amestecă într-un bol o lingură de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de oţet de mere. Înmoaie periuţa în această combinaţie şi spală-te pe dinţi normal. Ai grijă să nu foloseşti prea des acest amestec, deoarece oţetul poate afecta smalţul dinţilor.

4. Consumă fructe şi legume crude

Merele, morcovii, ţelina şi varza sunt ideale dacă sunt mâncate crude. Toate sunt bogate în celuloză, un nutrient care funcţionează ca o periuţă de dinţi naturală, îndepărtând resturile de mâncare şi bacteriile din gură. De asemenea, aceste alimente au efect abraziv şi ajută dinţii să îşi recapete strălucirea.

5. Mănâncă mere

Dacă nu îţi place să umbli cu pasta de dinţi şi cu periuţa după tine, o idee bună ar fi să ai mereu un măr la îndemână. Acidul din mere şi fibrele fac din el un aliment perfect pentru a-ţi curăţa dantura.

Sursa: dietetik.ro

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here