Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri că solidaritatea europeană în chestiunea migranţilor “nu poate fi câştigată prin ameninţări” şi că România face parte din categoria statelor care nu acceptă ameninţări pentru rezolvarea unor probleme care trebuie soluţionate împreună de statele europene.

Cioloş s-a referit la afirmaţia de joi a cancelarului austriac Werner Faymann care nu a exclus consecinţe financiare pentru acele state membre ale UE care nu cooperează în cadrul eforturilor de a redistribui 160.000 de solicitanţi de azil între ţările Uniunii Europene.

“Nu s-a discutat acest lucru în Consiliu ieri, deci sunt declaraţii, să spun, personale ale dumnealui (cancelarului austriac – n.r.). Sigur, eu înţeleg că e nevoie de mai multă solidaritate şi, din punctul ăsta de vedere, România a fost clară că e solidară în anumite condiţii, în condiţiile în care se tratează problema migranţilor la rădăcină, ca să oprim acest flux migratoriu necontrolat. Însă eu, personal, nu cred că solidaritatea poate fi câştigată prin ameninţări indiferent din partea cui ar veni şi e clar că facem parte din categoria statelor care nu acceptă astfel de ameninţări pentru a rezolva probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună”, a spus Cioloş înainte de începerea celei de a doua sesiuni de lucru a Consiliului European, potrivit Agerpres.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here