Un proiect de Ordonanţă de urgenţă îngheaţă nivelul salariilor bugetarilor la nivelul din decembrie 2015 până la sfârşitul anului.

„În anul 2016, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2015 în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare” spune Ordonanţa, pe care o puteţi citi aici.

La 1 decembrie, salariile mai multor categorii de bugetari au crescut cu 10%. În forma sa iniţială, proiectul de lege prevedea doar majorarea salariilor din sănătate şi asistenţă socială cu 25%, dar comisiile de specialitate din Parlament au decis o majorare cu 10% şi pentru ceilalţi bugetari, noteaza ECONOMICA.NET.

Aşadar, potrivit legii, în sănătate lefurile au crescut cu 25% la 1 octombrie, în învăţământ, cu 15 procente de la 1 decembrie, iar ceilalţi bugetari au primit şi ei, tot de la 1 decembrie, salarii cu 10% mai mari.

Potrivit Ordonanţei citate, în anul 2016 nu vor mai avea loc alte creşteri salariale în sectorul bugetar.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here