CNA a decis, în şedinţa de marţi, să amendeze DD TV cu 100.000 de lei, pentru că, în noaptea de 18 spre 19 octombrie, pe frecvenţa televiziunii a fost retransmis în mod ilegal OTV. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) cu unanimitate de voturi, la propunerea preşedintelui Consiliului, Laura Georgescu.

Laura Georgescu a spus că a propus amendarea DD TV cu 100.000 de lei pentru “abuzul fără precedent petrecut în seara zilei de 18 spre 19 octombrie”.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 54, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, printre care se numără şi “formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor” pe care acesta la difuzează.

CNA a retras, pe 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Din 22 ianuarie, Dan Diaconescu, cel care deţinea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de 18 spre 19 octombrie, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvenţa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV este însă ilegală, a spus Laura Georgescu, preşedintele CNA. Potrivit Laurei Georgescu, DD TV are voie să difuzeze în grila sa filme, într-un procent de 67,5%, şi programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%). Laura Georgescu a mai spus că CNA nu a aprobat modificarea grilei de emisie a DD TV, astfel încât DD TV să poată să retransmită programe în direct ale OTV.

Televiziunea DD TV – care difuza în mod curent în special programe de desene animate – a început să transmită pe 18 octombrie, în jurul orei 23.00, o emisiune în direct cu Dan Diaconescu, pe ecran fiind postată pe lângă sigla DDTV şi sigla OTV.

Dan Diaconescu controlează televiziunea Direct Digital TV (DD TV). Licenţa audiovizuală a televiziunii DD TV este deţinută de societatea Telecroma Media SRL, ai cărei asociaţi sunt: Ion Florin Floştoiu (asociat principal – 61,65%), Iulius Mario Diaconescu (33,35%) şi Al Attar Khaldoun (5%). Durata de valabilitate a licenţei audiovizuale a DD TV va expira pe 24 februarie 2014, potrivit site-ului CNA.

Sursa: rtv.net

Distribuie:1010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here