Miercuri, vremea rămâne cu mult mai caldă decât ar fi normal la final de octombrie, cu temperaturi la amiază între 16 grade în nordul litoralului şi 26 de grade în Banat. Iar peste zi soarele străluceşte cu putere în toate regiunile ţării, câţiva nori rătăcesc doar peste nord- vestul şi nordul extrem, iar în sud şi est, la câmpie, ziua începe cu ceaţă, care se risipeşte însă destul de repede.

Miercuri, în Bucureşti tot caldă se anunţă vremea, cu aproximativ 22 de grade în termometre la amiază, după ce se risipeşte ceaţă dimineţii şi soarele prinde putere.

Joi, vremea se mai răceşte, dar temperaturile, deşi în scădere faţă de ziua precedentă, tot rămân uşor mai mari decât cele normale la sfârşit de octombrie, cu maxime ce pornesc în orele amiezii de la 11 în depresiuni şi încă mai ating, izolat, 20 de grade, în câteva localităţi din vestul Olteniei sau sudul Banatului. În plus, nici aspectul vremii nu va mai fi atât de însorit, cel puţin în regiunile extracarpatice ale ţării, unde norii joşi trenează peste zi şi izolat scutură ploi slabe sau burniţe. În plus, ceaţă este şi ea prezentă în zonele joase, mai ales cele din nordul Moldovei, iar vântul se arată şi el mai alert în estul şi sud-estul ţării.

Şi în Bucureşti temperatura scade cu 6…7 grade, la amiază vor fi aproximativ 17 grade în termometre, temporar vor fi înnorări şi, trecător, sunt condiţii pentru burniţă sau ploaie slabă.

Vineri la deal şi munte vorbim despre vreme plăcută şi însorită, însă la câmpie persistă norii de nivel jos şi, mai ales dimineaţa, local va fi ceaţă şi izolat, ploi slabe sau burniţe. Vântul nu mai da semne de agitaţie, iar maximele zilei pornesc de la 13 grade în Delta Dunării şi doar în Banat mai ating 20 de grade.

În Capitală, vineri, mercurul din termometre urcă spre 16…17 grade la amiază, deşi plafonul de nori joşi persistă peste zi, sunt şi condiţii pentru puţină ceaţă, iar vântul nu are nicio adiere.

Sâmbătă se anunţă vreme ceva mai frumoasă în regiunile intracarpatice, unde soarele predomină. Dar în sud şi est va fi ceaţă, iar norii preferă regiunile sud-estice, unde izolat va fi şi burniţă sau ploaie slabă. Vântul rămâne potolit, iar la amiază temperaturile se încadrează între 14 grade în Delta Dunării şi 21 de grade în Banat. Ceaţă pare să rămână de interes şi în următoarele zile în zonele joase, mai ales din regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, la deal şi la munte predomină soarele. Ploile neînsemnate cantitativ anunţate de meteorologi, îşi fac apriţia, trecător, prin nordul şi nord-vestul ţării.

În zonele montane va fi vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru final de brumărel, cu 20 de grade la amiază în Păltiniş, 19 la Predeal şi la Stâna de Vale şi 13 chiar şi la altitudini mari, la Vârful Toaca, pe Ceahlău, de pildă. Iar ca aspect, întreaga zi va fi însorită, căci în zori va fi doar puţină ceaţă pe văi, şi abia după apusul soarelui apar câţiva nori în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, unde noaptea, trecător şi izolat, va ploua slab sau va burniţa.

În centrul ţării miercuri va fi vreme frumoasă şi deosebit de caldă pentru sfârşit de octombrie, cu temperaturi la amiază ce ating 18 grade la Miercurea Ciuc, 23 la Sibiu şi Alba Iulia şi chiar 24 la Târgu Mureş. Doar în zori, mai ales în depresiunile din estul regiunii, va fi puţină ceaţă, în rest soarele este prezent întreaga zi, iar vântul nu creează probleme.

Spre nord-vest se mai plimbă câţiva nori ce acoperă soarele din când în când, însă nu lasă strop de ploaie şi ziua se anunţă caldă, cu cele 23 de grade adunate până la prânz în Baia Mare, sau 24 la Oradea.

Şi către sud se anunţă o zi însorită şi deosebit de caldă, cu temperaturi cât se poate de generoase pentru a doua jumătatea a toamnei. 24 de grade vor fi în Arad, 25 la Timisoara şi chiar 26 la Reşiţa, în sudul Banatului.

În Oltenia ziua începe cu ceaţă pe alocuri la câmpie, dar se risipeşte repede şi ziua se anunţă frumoasă pe ansamblu. Iar la deal soarele străluceşte neumbrit de nori de la răsărit până la apus, dovada şi temperaturile ridicate ale amiezii: 25 de grade se anunţă la Râmnciu Vâlcea, 24 la Târgu Jiu sau Slatina şi 23 la Craiova.

Vreme frumoasă şi caldă va fi si miercuri în Muntenia, după ce se risipeşte ceaţa prezentă în zorii zilei, mai ales în sudul şi estul regiunii. Dar la amiază soarele predomină şi vor fi 25 de grade în termometre la Piteşti, 23 la Ploieşti şi Giurgiu şi 22 grade în Buzău sau Călăraşi.

Şi în Dobrogea va fi o zi frumoasă, cu doar câţiva nori spre Delta Dunării şi soare pe săturare în restul regiunii. Prin urmare, temperatura aerului se avânta spre 19 grade la Constanţa şi 21 de grade la Tulcea.

În Moldova apare ceaţa pe ici pe colo în zorii zilei, dar soarele domină cerul şi se anunţă încă o zi frumoasă şi deosebit de caldă, cu temperaturi ce ajung până la 22 de grade la Galaţi, Iaşi şi Botoşani, şi 21 grade în Suceava, Bacău sau Focşani.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here