Una dintre cele mai controversate cărți din lume, Codex Gigas, ascunde cele mai nebănuite secrete ale vieții. Se presupune că fost scrisă în Evul Mediu de către un călugăr, doar într-o singură noapte cu ajutorul diavolului. Codex Gigas reprezintă unul dintre cele mai mari mistere ale lumii, care nici în ziua de astăzi nu a fost elucidat, scrie efemeride.ro.

Denumirea cărții cu pricina are o semnificație sugestivă pentru că este o carte gigant, care cântăreşte nu mai puțin de 70 de kilograme. Este cunoscută și sub denumirea de Biblia Diavolului, pentru că legenda spune că în 1295, un călugăr benedictin a scris-o într-o singură noapte sub îndrumarea lui Satan.

Inițial, cartea a fost păstrată într-o mănăstire din Boemia (Cehia din zilele noastre), pentru ca mai apoi să fie trimisă într-o alta din apropierea orașului Praga. Mai târziu, împăratul Boemiei, Rudolf al II-lea, a păstrat-o în castelul său până în momentul în care trupele suedeze au furat-o în timpul Războiului de Treizeci de Ani. Astfel, a devenit parte din colecția de cărți a reginei Christina a Suediei și astăzi se regăsește în Biblioteca Națională a Suediei din Stockholm.

Pe lângă istoria sa tumultuoasă, Codex Gigas este o înșiruire aberantă de texte biblice combinate cu unele satanice. De exemplu, în cartea misterioasă se regăsește Biblia scrisă în latină, numeroase texte de pocăință însoțite de liste de păcate și modalități adecvate de ispășire, dar mai conține și imaginea diavolului, care este însoțită de texte de proslăvire.

Imaginea diavolului ocupă o pagină întreagă și este descris cu lux de amănunte. El stă cu mâinile ridicate la cer, între două turnuri și pare că îl provoacă pe Dumnezeu la un duel. Diavolul are doar patru degete la mâini și la picioare și principala sa caracteristică este hidoșenia. Numele de Biblia Diavolului a fost dat cărții pornind de la această imagine grandioasă, care a fost inclusă benevol între textele sacre.

Distribuie:55000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here