Cele două camere ale Congresului american au adoptat marți texte care condamnă intervenția rusă în Ucraina, un gest simbolic, dar puternic, cu o zi înainte de vizita premierului ucrainean, Viktor Iațeniuk, la Washington, transmite AFP.

Camera Reprezentanților a aprobat aproape în unanimitate (402 voturi pentru, șapte împotrivă) o rezoluție care condamnă ‘încălcarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei de către forțele militare ale Federației Ruse’.

Documentul, fără caracter obligatoriu, solicită executivului american ‘să impună sancțiuni de vize, financiare, comerciale și de altă natură demnitarilor cu rang înalt ai Federației Ruse, băncilor și organizațiilor comerciale controlate de stat, precum și altor agenții de stat’.

La rândul său, Camera superioară a Congresului — Senatul — a aprobat prin consens o rezoluție care condamnă ‘agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina’.

Aceste măsuri simbolice preced votul așteptat privind ajutorul economic promis Ucrainei de Statele Unite, constituit din garanții în valoare de un miliard de dolari.

 

Distribuie:1020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here