“Cred că dacă vom coopera bine, dacă vom lucra împreună în privinţa protejării frontierelor, cu măsurile de control şi securitate care trebuie aplicate, cu eforturile pe care le va face Croaţia, admiterea în Spaţiul Schengen se va putea face într-un interval rezonabil”, a declarat Hollande, la Palatul Elysée, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul croat Zoran Milanovici.

“În orice caz, sunt necesari doi ani după aderarea la Uniunea Europeană pentru a deveni membru al Spaţiului Schengen. Iar, dacă vor fi îndeplinite condiţiile, în acest termen Spaţiul Schengen va fi deschis Croaţiei”, a spus Hollande.

Croaţia a aderat la Uniunea Europeană pe 1 iulie 2013.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat recent că Guvernul francez consideră că “nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca România să se integreze Spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014″. România a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007.

Potrivit site-ului publicaţiei Journal du Dimanche, în afară de Franţa, Olanda, Italia şi Spania se opun, de asemenea, aderării României şi Bulgariei la Schengen. În acest context, Ministerul român al Afacerilor Externe a reamintit că România a îndeplinit condiţiile de aderare, “fapt confirmat de toate statele membre ale UE în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Interne şi Justiţie din iunie 2011, care a concluzionat asupra finalizării procesului de evaluare Schengen a gradului de pregătire a României (şi a Bulgariei) în vederea punerii în aplicare a tuturor dispoziţiilor acquis-ului Schengen”.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here