Un avion de tip Airbus A320, la bordul căruia se aflau turiști ruși, s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, în peninsula Sinai, din Egipt, a anunțat premierul acestei țări într-un comunicat.

Avionul asigura legătura între stațiunea Sharm-el-Sheikh și Sankt Petersburg și avea la bord 217 pasageri și șapte membri ai echipajului.

Paul Mitu, fost instructor de zbor, a declarat la Digi24 că nu este exclusă pista unui atac cu rachetă, dat fiind că în zonă nu erau condiții meteorologice proaste.

Informațiile inițiale despre avion au fost contradictorii, notează Digi24.ro. Mai întâi, postul de televiziune Sky News Arabia a transmis că s-a pierdut contactul cu un avion al unei companii rusești low-cost care decolase de la Sharm-el Sheikh cu destinația Sankt-Petersburg.

Ulterior, biroul de presă al premierului egiptean, Sherif Ismail, a publicat un comunicat în care afirmă că „un avion civil rusesc a căzut sâmbătă în centrul peninsulei Sinai din Egipt”.

Potrivit Flight Radar24, legătura cu avionul a fost pierdută nu departe de orașul Hasna din Sinai, la patru minute după decolare.

Totuși, ulterior, alte surse egiptene oficiale au afirmat că a fost restabilită legătura cu avionul, iar acesta se afla în spațiul aerian turc.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here