Sunt o mie si una de moduri de a stabili compatibilitatea intre parteneri, dar exista unul care a fost atestat si de oamenii de stiinta.

 

Compatibilitatea in functie de zodie, in functie de job, in functie de interese si pasiuni, dar si in functie de nivelul de educatie al partenerilor. Sunt multiple moduri de a stabili cat de compatibile sunt doua persoane, din punct de vedere amoros. Insa oamenii de stiinta au descoperit ca un anumit obicei arata, de fapt, compatibilitatea perfecta intre doua persoane, iar acesta nu tine nici de educatie, nici de profesie, nici de varsta, desi este conditionat – la baza – de toate acestea.

 

Elementul esential care arata cat de compatibili sunt doi oameni este exprimarea verbala. Cu cat doi oameni au mai multe expresi comune in vorbire, cu cat discursul lor este mai asemanator, cu atat ei se potrivesc mai bine.

Persoanele care folosesc aceleasi constructii de cuvinte – de la substantive, la prepozitii, conjunctii si verbe – au mai multe sanse sa ramana impreuna intr-o relatie de cuplu, pentru ca au o compatibilitate foarte ridicata, se arata intr-un studiu publicat recent in jurnalul de specialitate “Psychological Science”. Cercetarea a aratat ca exista cuvinte folosite de ambii parteneri. Cu cat sunt mai numeroase, cu atat compatibilitatea este mai mare.

“Am fugit!” / “Am plecat”, “Ma grabesc!”, “Am intarziat”, “Niciodata” / “Nicicand” sunt doar cateva variatii ale anumitor afirmatii. Partenerii cu nivel de compatibilitate ridicata folosesc, de regula, aceeasi expresie. Totodata, ei folosesc tot atat de des (sau rar) pronumele “Eu”/ “Ea”/ “El”, dar si cuvinte care exprima o cantitate “o gramada de…” sau “o multime de…”.

Asemanarile in limbaj isi gasesc originea in toate celelalte aspecte care pot influenta compatibilitatea. Este de la sine inteles ca doi oameni care lucreaza amandoi la o firma de proiectare vor avea mai multe punti comune in limbaj decat un om care este asistent profesor la Stiinte Politice si unul care este IT-ist. Astfel ca asemanarile in discursurile partenerilor provin de la educatia primita casa de la parint, de la scolile urmate, de la profesia aleasa si de la job, dar si din hobby-urile pe care le au. Este clar ca un om care prefera muzica rock va avea alte cuvinte predominante in limbaj decat unul care asculta electro.

Asadar, toti acesti factori determinanti ai compatibilitatii se rasfrang asupra limbajului fiecarui om si cu cat exista mai multe expresii comune in discursurile a doua persoane cu atat ei se potrivesc mai bine.

Distribuie:1110

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here